https://old.stc.se/wp-content/uploads/2018/09/namnlocc88st-3-678x381.png

STC tar in Novax som partner för att öka tillväxttakten

STC har i september 2018 tagit in Novax som delägare och partner för den fortsatta expansionen. Novax Gym Holding har förvärvat 55% av aktierna i bolaget som efter transaktionen ägs gemensamt med VD och medgrundare Katarina Andersson.

Novax skall bidra till den fortsatta expansionen i befintliga och nya regioner samt vara ett stöd till bolaget i såväl etablering och förvärv som utveckling av organisationen och kunderbjudandet. Som tidigare annonserats har STC flera nyetableringar på gång, bland annat i Västra Götalandsregionen, Karlstad och Skåne, och sökandet pågår löpande efter nya lokaler och möjliga förvärv.

”Med Novax får vi en kapitalstark partner med bred kunskap inom såväl hälsa och träning som konsumentnära verksamheter. Deras fokus på kundvärde och vana av att arbeta med snabbväxande entreprenörsdrivna bolag passar oss bra. Tillsammans kommer vi kunna utveckla vårt erbjudande och stärka upp organisationen i takt med etableringen av nya klubbar. Ambitionen är fortsätta expandera och samtidigt bygga vidare på vårt kvalitativa erbjudande och vår engagerade personal. Vi på STC är mycket stolta över att få in Novax som delägare” säger Katarina Andersson, VD för STC.

”STC har en unik position som den lokala friskvårdskedjan med högkvalitativa anläggningar, trevlig personal och prisvärd träning för hela familjen. Bolagets kultur och värdegrund är stark och vi ser ett otroligt engagemang hos grundarna och personalen. Vi är glada över att bli delägare i STC och ser fram emot den fortsatta tillväxtresan tillsammans” säger Eric Persson, VD för Novax.

För ytterligare information kontakta:
Katarina Andersson, VD STC, katarina.andersson@stc.se
Josef Bexell, Investeringsansvarig Novax, josef.bexell@novax.se

Om Novax
Novax är en aktiv och långsiktig investerare som i partnerskap med entreprenörer utvecklar lönsamma bolag med god tillväxtpotential. Utöver STC har Novax ägarintressen i bland annat följande bolag; Academic Work, ApoEx, ApoHem, Concept, Datema, DesignTorget, EMG, Filippa K, Hyper Island, Lagerhaus RCO och Revide. Se www.novax.se för ytterligare information.

Novax ingår i familjeägda Axel Johnson-koncernen tillsammans med Axel Johnson International, Kicks, Martin & Servera, Skincity, Åhléns samt delägda börsnoterade Axfood och Dustin. Koncernens konsoliderade nettoomsättning uppgick år 2017 till cirka 77 miljarder kronor och tillsammans har verksamheterna cirka 20 000 anställda. Axel Johnson-koncernen ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj. Se www.axeljohnson.se för ytterligare information.

Personlig träning

Maximera dina resultat med en personlig tränare! Våra PT motiverar dig till en roligare och effektivare träning.

Personlig träning »

Bli medlem

Vad har du för mål? Med en mängd olika medlemskap hittar du enkelt rätt träningskort för dina behov och önskemål.

Våra medlemskap »
STC Magazine STC Magazine
Sidan laddar