« STC Magazine
Kost Magazine

Så gör du den godaste granolan med blåbär

Granola är något av det smartaste som uppfunnits: Gott, enkelt och går att variera i oändlighet. Här är en av de hundratals kombinationer du kan utgå från när du gör din egen granola för att toppa yoghurten, kvargen eller havregrynsgröten.

Det bästa är att du kan mixa så att du får till den blandning som är perfekt för dig – vill du ha mindre eller mer av någon ingrediens, köra en annan nötsort eller smaksätta med rapsolja istället för solros är det bara att testa!


Ingredienser:

1 dl havregryn
1 dl torkade blåbär
1 dl riven kokos
1 dl russin
1 dl valnötter (eller övriga nötter som du gillar)
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl vatten
½ dl solrosolja (eller annan vegetabilisk olja)
1 nypa vaniljpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka nötterna grovt.
3. Blanda de torra ingredienserna utom russinen och blåbären i en bunke.
4. Blanda solrosolja och vatten i en egen bunke.
5. Häll över solrosoljan och vattnet över de torra ingredienserna och rör runt.
6. Häll ut blandningen i en långpanna eller på en plåt och ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter (OBS! Ha koll hela tiden så att det inte bränns vid, vilket är lätt hänt med fröer och gryn).
7. Ta ut ur ugnen, blanda ner russinen och blåbären och låt svalna.

Bli medlem